Osteopathie Algemeen

 

Voorbeeld: Je bent vroeger een paar keer hard op je stuitje gevallen, je bekken is wat scheef gaan staan maar het gaf nooit klachten. Door slechte voedingsgewoontes heb je last van de darmen, onregelmatige stoelgang en opgeblazen gevoel. Na de operatie van de blinde darm is dit iets erger geworden. Sindsdien heb je bij lang staan wel eens last van je rug maar nooit langdurig. De laatste paar maanden is het erg druk op je werk en tijdens het oprapen van een pen op de grond schoot het in je rug en blijf je veel last houden.   

Voorbeeld: Sinds een aantal maanden ben je veranderd qua werk, waardoor je heel veel moet zitten achter een bureau. 
Je probeert wel voldoende te bewegen tussendoor maar eigenlijk lukt dit onvoldoende. 
Door de drukte op je werk adem je vaak hoog in de borst en je schouders heb je vaak opgetrokken. 
Tijdens het sporten ben je uitgegleden en heb je je opgevangen met je rechter arm.
Sindsdien blijft de schouder klachten geven.  

 

Als je onder behandeling komt onderzoek ik je lichaam op beweeglijkheid en op de onderlinge relaties in het hele lichaam.
Wanneer een onderdeel van je lichaam minder mobiel is kan dit ergens anders in het lichaam klachten veroorzaken. Dit komt doordat alle delen van het lichaam met elkaar verbonden zijn door zenuwen, vaten, spieren en bindweefsel.
Hetgeen wat minder goed beweegt én van invloed is op de klacht, wordt behandeld.
Het is dus goed mogelijk dat ik een plek in het lichaam ga behandelen die indirect verbonden is met de klacht.
Ik maak dit los om zo het fysiologisch evenwicht weer te herstellen.
Mits de juiste voorwaarden zijn geschapen, is het lichaam in vaak in staat zichzelf te genezen. Dit is ons zelfherstellend vermogen. 

Zo kunnen de rugklachten die ontstaan zijn in het voorbeeld voortkomen uit de vroegere val op het staartbeen, de scheefstand in het bekken, het litteken van de blinde darmoperatie, de darmklachten en de stress.

De behandeling gebeurt veelal met zachte handgrepen en respect voor het lichaam. Tijdens de behandeling wordt de beweeglijkheid hersteld waardoor het lichaam de gelegenheid krijgt zichzelf weer te genezen.
Daarnaast wordt er samen gekeken hoe de juiste voorwaarden geschapen kunnen worden om goed te kunnen herstellen. Denk hierbij aan adviezen rondom je leefstijl; gezonde voeding, voldoende beweging en weinig stress.

Osteopathie is een manuele behandelmethode die het hele lichaam onderzoekt op waar het minder goed beweegt en zo op zoek gaat naar de oorzaak van uw klacht.

Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, een ziekte, operatie, stress, de bevalling of slechte voedingsgewoonten. Het lichaam zal eerst proberen om zich aan te passen aan dit bewegingsverlies, maar wanneer na verloop van tijd dit compensatiemechanisme niet meer kan worden volgehouden ontstaan er klachten.

DE PRAKTIJK

CONTACT

Gilhuis osteopathie
Wijnstraat 161a
3311 BV dordrecht

tel: 0786145257

info@gilhuisosteopathie.com

Gilhuis osteopathie - Wijnstraat 161a - 3311 BV Dordrecht - 078-6145257 - info@gilhuisosteopathie.com