top of page

De behandeling

De behandeling

Nadat je telefonisch of per mail een afspraak hebt gemaakt ontvang je een afspraakbevestiging per mail. Daarin staat o.a of je online een intakeformulier kunt invullen. 

 

De behandeling start ik met een gesprek naar aanleiding van de ingevulde lijst. Zo kan ik een goed beeld vormen van uw klacht (of de klacht van uw kind). Daarna vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. De beweeglijkheid van het gehele lichaam en hun relatie tot de klacht worden manueel (met de handen) onderzocht. Daarna wordt besproken wat er is gevonden, wat de relatie met de klacht is en hoe de behandeling er uit ziet. 
 
De behandeling bestaat ook weer uit zuiver manuele technieken. Het kan zijn dat ik op andere plaatsen ga behandelen dan daar waar de klacht zich uit.
(Voor meer informatie lees: 'wat is osteopathie')
Er worden geen apparatuur of medicijnen gebruikt. Het behandelen zelf gebeurt via zachte handgrepen en technieken op organen, schedel, zenuwen en bloedvaten, maar ook via manipulaties op gewrichten en specifieke rektechnieken van het bindweefsel en fascia. Ook kunnen er leefstijl- en voedings­adviezen worden meegegeven.
 
Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te reageren. Dit betekent dat de pauzes tussen twee behandelingen relatief lang zijn. Dit kan variëren van 2 tot 8 weken. De hoeveelheid behandelingen zijn afhankelijk van uw klacht.

thumbnail_20180219_145947.jpg

Tarief en vergoeding

Tarieven vanaf januari 2023
 

Eerste consult volwassenen en baby           100 euro     (1 uur)
 

Tweede consult volwassenen                       100 euro     (1 uur)

Tweede consult baby                                      70 euro    (30-45 minuten)


 

Aan het einde van de behandeling dient de factuur per pin betaald te worden. 

Je krijgt de factuur direct mee of deze wordt per mail toegestuurd en daarna kun je de factuur indienen bij de zorgverzekeraar waarna je, afhankelijk van je polis, een gedeelte terugkrijgt.

Osteopathie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat niet van het eigen risico af.

Het niet binnen 24 uur afzeggen of vergeten van een behandeling wordt in rekening gebracht.
Bij ziekte zo vroeg mogelijk in de ochtend bellen zodat ik de mogelijkheid heb om iemand anders in te plannen.                     

bottom of page